Maria Fälth, ordförande för Kristdemokraternas Kvinnoförbund.

Även KD-kvinnorna vill ha ny partiledare

2011-10-28 | Gerda Christenson padlock

INRIKES

Kristdemokraternas Kvinnoförbund sällar sig till dem som vill se en ny ledare för partiet. Men de nöjer sig inte med partiledaren, utan vill att hela presidiet ska bytas ut – och bestå av kvinnor.

Tiden har nu gått ut för nomineringar till partiledare för Kristdemokraterna inför rikstinget i januari 2012. En majoritet av partidistrikten har ställt sig bakom att Göran Hägglund ska fortsätta som KD-ledare.

Även Kristdemokraternas Kvinnoförbund har lämnat sitt förslag, men de har valt att hålla förslaget hemligt.

– Vi har kommit överens med den personen, som inte vill att vi offentliggör namnet. Det beskedet kvarstår, sa Maria Fälth, ordförande för KD-kvinnorna, till Svenska Dagbladet i veckan.

Klart är dock att KD-kvinnorna vill byta ut hela presidiet, det vill säga både Göran Hägglund, Maria Larsson och Mats Odell. KD-kvinnorna vill se Caroline Szyber, riksdagsledamot och rättspolitisk talesperson, och Ebba Lindsö, ledamot i partistyrelsen, som de två vice partiordföranden.



Caroline Szyber är riksdagsledamot, jurist och rättspolitisk talesperson för KD.
Ebba Lindsö är ledamot av partistyrelsen.

Foto: Pressbild respektive Pressbild/Peter Knutson


Men enligt SvD:s källor är den icke offentliggjorda person som KD-kvinnorna vill se som partiledare i själva verket Acko Ankarberg Johansson, som idag är partisekreterare. Acko Ankarberg Johansson är också den som blivit nominerad av KD-kvinnorna lokalt i Stockholms stad och län.



Acko Ankarberg Johansson är i dag Kristdemokraternas partisekreterare.
Foto: Pressbild


Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: