Annie Lööf valdes till partiordförande på Centerstämman i Åre.

Centern valde Annie Lööf

2011-09-23 | FemPers padlock

INRIKES

Centern valde under fredag förmiddag som väntat Annie Lööf till ny partiordförande. Därmed fortsätter Centern att vara det enda allianspartiet med en kvinna som partiordförande.

- Det finns en stark längtan att öppna upp partiet och göra det tillgängligt och relevant för fler människor. Jag kommer att göra allt jag kan för att motsvara ert förtroende, sade Lööf vid tillsättningen.

Annie Lööf berörde den process som valet föregåtts av:

- Jag är så oerhört stolt och glad över den öppna process som lett ända hit. Att Centerrörelsen öppet fått diskutera vem den vill ha som partiordförande.

Annie Lööf hyllade också sina föregångare, från Karl Berglund till Maud Olofsson:

- Maud har visat ett sällsynt mod att hitta en väg framåt för en grön energipolitik.


Enig valberedning

Valberedningens orförande Stefan Tornberg menar att en valberedning aldrig tidigare varit så eniga om en kandidat till partiordförande som denna gång.

- Annie Lööf har en unik förmåga att bygga ett brett förtroende i hela centerrörelsen. I henne förenas det bästa av Centerpartiets nutid och framtid, säger Tornberg i ett pressmeddelande.

I motiveringen till valberedningens ställningstagande framhölls Annies ”kommunikativa talang, lyhörda ledarskap, förmåga att röra sig hemtamt både i den traditionella folkrörelsemiljön som i de nya mötesplatserna i samhället”.


Vice partiordföranden återinförs

Nomineringsprocessen visade tydligt att det också finns ett starkt stöd för de två andra ordförandekandidaterna. Därför valde stämman Anders W Jonsson till förste vice partiordförande och Anna-Karin Hatt till andre vice ordförande, vilket också var valberedningens förslag.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: