Stefan Liv avled i en flygplansolycka i tisdags. Han lämnar efter sig fru och två söner

Damkronorna sörjer Stefan Liv

2011-09-09 | FemPers padlock

SPORT

– Han var verkligen ödmjuk och väldigt hjälpsam. Hans död är en stor förlust för svensk hockey, men framför allt för hans anhöriga. Det säger landslagsspelaren Erika Holst till Feministiskt Perspektiv med anledning av Stefan Liv tragiska död.

Fakta Stefan Liv:

Nationalitet: Sverige

Född: 21 december 1980, Gdynia, Polen

Död: 7 september 2011

Spelade för:

HV71 (SEL)

Grand Rapids Griffins (AHL)

Toledo Storm (ECHL)

HK Sibir Novosibirsk (KHL)

Lokomotiv Yaroslavl (KHL)

Proffsår: 1999 – 2011

Källa:

Wikipedia

Det svenska ishockeyproffset Stefan Liv är död. I onsdags störtade ett ryskt inrikesplan. Med på planet fanns Stefan Liv och hans nya klubblag Lokomotiv Jaroslavl. Stefan Liv skulle ha debuterat i premiärmatchen dagen efter mot vitryska Dynamo Minsk.

Enligt ministerkällor från Ryssland dog 43 av de 45 passagerare som fanns ombord. De överlevande uppges vara allvarligt skadade.

Lokomotiv Jaroslavl var en av den ryska ligans toppklubbar och i laget fanns flera utländska namnkunniga spelare. Slovaken Pavol Demitra, vitryske Ruslan Salei, tjeckerna Jan Marek, Josef Vasicek och Karel Rachunek.

Ryska hockeyligan KHL har utlyst tre dagars landssorg och samtliga matcher är tills vidare uppskjutna.


Hjärtat i HV 71

Tre kronors guldmålvakt Stefan Liv med hjärtat i Jönköpingsklubben HV71 har bland annat varit med i Tre kronor och vunnit OS-guld och VM-guld 2006. Han har tagit HV till guld i Elitserien vid tre tillfällen.

Under onsdagskvällen strömmade människor till Kinnarps Arena i Jönköping. Det hade byggts en minnesplats där ljus på ljus tändes.

Pär Mårts, Tre kronors förbundskapten för herrlaget säger i ett pressmeddelande:

– Jag har känt Stefan Liv i ganska många år och kommit honom nära både som människa och idrottsman. En av sakerna som känns så tragisk med hans bortgång är att han älskade ishockey, han var så ung i sinnet i ishockeyn och ville ständigt lära sig mer.

Landslagsspelaren för damkronorna Erika Holst säger till Feministiskt Perspektiv att Stefan Liv var en otroligt ödmjuk person.

– När vår målvakt Kim Martin var skadad gick Stefan Liv in och tränade med oss. Han var verkligen ödmjuk och väldigt hjälpsam. Hans död är en stor förlust för svensk hockey, men framför allt för hans anhöriga.

Stefan Liv blev 30 år och lämnar efter sig fru och två söner.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: