Magnus Andersson (CUF) och Aron Modigh (KDU) efterlyser en svensk Tea Party-rörelse.

Svensk Tea Party-rörelse på gång?

2011-09-02 | FemPers padlock 1

INRIKES

FAKTA/Tea Party-rörelsen

Tea Party-rörelsen är en löst sammansatt organisering av högern, inte minst den kristna högern, i USA. Rörelsens mål är bland annat att genomföra stora skattesänkningar, att aktivt motarbeta facklig organisering och verksamhet, att all offentlig verksamhet bör privatiseras och skötas av vinstdrivande företag; det vill säga ingen offentlig skola, vård eller omsorg och kraftigt minskat stöd till museer och övrig kultur. Dessutom förespråkar många av dem mer vapen, dödsstraff och abortmotstånd.

En svensk motsvarighet till Tea Party-rörelsen. Det vill Aron Modigh, ordförande i Kristdemokratiska ungdomsförbundet, ha. I en debattartikel på SVT skrev han nyligen att alliansregeringen behöver kritiseras mer från höger.

”...om vi på allvar ska lyckas förändra det svenska samhället i en mer borgerlig riktning måste vi, en gång för alla, göra upp med det mossigt sossiga tänkande som än idag ligger som en våt filt över det svenska samhället”.
... ”Inom samtliga de fyra borgerliga partierna finns företrädare som rimligtvis börjar tröttna på alliansregeringens alltför ofta vänsterinriktade politik och retorik.”

Redan förra hösten efterlyste centerungdomens ledande unge man, Magnus Andersson, en svensk Tea Party-rörelse, men då mer utifrån organisatoriskt perspektiv – för att den kan samla vem som helst, även den som inte vill vara aktiv politiskt.

Magnus Andersson vill att svensk politik ska ha mer av de ”gröna näsorna” som CUF bar i valkampanjen 2010. Han menar att CUF fick stort stöd i sin kampanj då.

”Ställningstagandet att 'arbetsmarknaden är ett jävla skämt' där LAS, Arbetsförmedlingen och ett maktfullkomligt LO var de stora bovarna ställde många upp på.”

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer


20110902 - Anncy Göranson

Jag håller inte med om att Tea Party-"rörelsen" är löst sammansatt. Det är inga gräsrötter som startat eller leder den. Se en dokumentär på truthttheroty.org http://www.truththeory.org/the-billionaires-tea-party/ Mycket intressant.

Undrar en sak v g att livet uppstår vid befruktningen: Då borde ju inte detta liv vara beroende av kvinnans kropp eller hur? Detta självständiga liv skulle kunna plockas ut på direkten och fortsätta sitt liv. Eller, det kan det kanske inte...? Ett virus kan det, så det är ett självständigt liv. Ska vi starta rätt till livet för virus? Förbjuda vaccinationer för det tar ju död på virusets liv? Förbjuda handsprit och andra skyddsmetoder mot virus? Förbjuda penicillin som tar död på bakterier liv?

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: