Annie Lööf, ny näringsminister.

Annie Lööf valberedningens kandidat

2011-09-02 | FemPers padlock

INRIKES

Centerpartiets valberedning vill se Annie Lööf som ny partiledare efter Maud Olofsson. Det meddelade en enig valberedning på en presskonferens i veckan.

FAKTA/Valet i centern

Den nya partiledaren ska väljas på Centerpartiets partistämma i Åre den 22-25 september.

Annie Lööf är den kandidat som fått flest nomineringar av kommunkretsar och distrikt inom centerpartiet. På presskonferensen framhöll valberedningen dessutom att Annie Lööf har starka ledaregenskaper, både i form av kommunikativ talang, lyhört ledarskap och förmåga att röra sig hemtamt såväl i den traditionella folkrörelsemiljön som i ”de nya mötesplatserna i samhället”.

– I Annie Lööf förenas det bästa av Centerpartiets nutid och framtid, sa Stefan Tornberg, valberedningens ordförande.

Annie Lööf är i dag riksdagsledamot och partiets ekonomiskpolitiska talesperson. Hon säger själv att hon hör till högern i centerpartiet, vilket kan vara en orsak till att flera centerkvinnor hellre hade velat se den mer socialliberala Anna-Karin Hatt som partiledare. Så sent som i förra veckan skrev en rad centerkvinnor en debattartikel i Svenska Dagbladet, där de betonade att Anna-Karin Hatt är den av kandidaterna som under sin karriär hittills visat både intresse och kompetens när det gäller jämställdhetsfrågor.

Centerkvinnorna skriver dock på sin hemsida att det bland deras medlemmar runt om i landet har kommit fram störst stöd för Annie Lööf. De lyfter särskilt att Lööf är extra tydlig i frågan kring den sneda könsfördelningen bland samhällets maktpositioner.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: