Cristina Husmark Pehrsson (M)

Husmark Pehrsson ny utredare

2011-06-24 | FemPers padlock

INRIKES

Läs utredningens direktiv.

Arbetsmarknadsminister Hillevi Engström (M) gav i veckan Cristina Husmark Pehrsson (M) ett nytt utredningsuppdrag. Det gäller de arbetsmarknadspolitiska insatserna för personer med funktionsnedsättning och nedsatt arbetsförmåga. I direktivet till utredningen konstaterar regeringen att de flesta med funktionsnedsättning har arbete på samma villkor som dem utan funktionsnedsättning. Syftet med de arbetsmarknadspolitiska insatserna är att möjliggöra för fler av dem som även har nedsatt arbetsförmåga att få respektive kunna behålla arbete. Samtidigt betonar regeringen i direktivet att insatserna ska vara kostnadseffektiva.

– Det är viktigt att våra insatser är träffsäkra och effektiva så att alla som kan arbeta ska kunna göra det med eller utan stöd, sa Hillevi Engström vid tillsättandet av utredningen.

Cristina Husmark Pehrsson är riksdagsledamot och var tidigare socialförsäkringsminister. I egenskap av socialförsäkringsminister var hon huvudansvarig för framtagningen av de nya och starkt kritiserade reglerna för sjukförsäkringssystemet.

Husmark Pehrsson är legitimerad sjuksköterska och har tidigare även suttit i riksdagens socialutskott. Den 16 april 2012 ska Cristina Husmark Pehrsson lämna sitt förslag till hur de arbetsmarknadspolitiska insatserna för funktionshindrade med nedsatt arbetsförmåga ska kunna bli effektivare.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: