Jens Malmström är kontaktperson för Killfrågor.se

Killfrågor börjar blogga

2011-05-06 | FemPers padlock

INRIKES

Killfrågor.se är ett stödforum på nätet med inriktning på unga killar. Det har varit igång i ett och ett halvt år redan, men från och med nu börjar de också blogga.

– Bloggen är ytterligare ett sätt att uppmuntra killar till att sätta ord på sina känslor och tankar, säger Ida Ömalm Ronvall, redaktör och marknadsförare på Killfrågor.

Bakom projektet står Män för Jämställdhet, en ideell förening som arbetar för jämställdhet och mot våld. Hittills har Män för Jämställdhet fått ekonomiskt stöd till projektet Killfrågor.se från Allmänna Arvsfonden, men från och med i sommar söker de nytt finansiellt stöd.

Förutom att de driver Killfrågor.se, är Män för jämställdhet en av de organisationer som står bakom Machofabriken, ett metodmaterial om manliga normer. Enligt svaren på en enkät som de skickade ut inför lanseringen av Machofabriken vill var tredje kille förändra normerna för manlighet.

Killfrågor vill vara en samtalspartner bland annat just kring förväntningar på hur man ska vara som kille. Till de vanligaste ämnena hör annars kropp, sexualitet, relationer och ensamhet.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: