Se upp för Humormaffian!

2011-04-29 | Paula Melkersson padlock

KULTUR

En ny maffia är på frammarsch i Stockholm. Lyckligtvis handlar det om humor och kostar bara de drabbade några hjärtliga skratt. FemPers ringde upp Humormaffian för att få veta mera.

FAKTA: Humormaffian består av Pernilla Hammargren, Moa Svan och Liv Elf Karlén. Den 8 juni är det dags för Best of Humormaffian på Momma i Stockholm. Gratis inträde! Läs mer på www.humormaffian.se

Hej, Pernilla Hammargren, vi på FemPers har inte lyckats se er – hur håller vi koll på när ni spelar?

– Ni få ju kolla vår hemsida – där förvarnar vi innan det är dags för föreställning. Nu har vi kört på Momma i princip varannan vecka under våren. Nästa förställning är den 5 maj. Men vi kommer ha en best-of-föreställning i början av juni, ni får väl se till att komma då och se vad ni har missat!



Bjussar ni på feministisk humor?

– Nja, vi är ju feminister och utgår från oss själva så det blir det väl automatiskt. Jag driver till exempel en del med mitt regnbågsfamiljeliv. Men egentligen skämtar vi om nyheter. Men det är klart, eftersom ganska få kvinnor som ägnar sig åt humor blir Humormaffian ett sätt att skapa en egen arena. Vi kan ta ut svängarna lite mer på Momma än på traditionella stand up-scener.



Det är högre i tak?

– Det finns ju olika sorters tak, den traditionella stand up-en kan ha väldigt högt i tak när det gäller sexism, till exempel... Men vi vågar kasta oss ut mer på Momma. Mycket för att publiken är så fantastiskt fin, vi kan skämta mycket friare. Publiken deltar också i föreställningarna, vi skriver dikter tillsammans med dem. Ibland får vi in fantastiska. Och väldigt allvarliga bidrag från dem om sådant de varit med om. Och så har vi gästkomiker också. Alla som är intresserade av att vara med är välkomna att höra av sig!

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: