Malmös Menon Melis i vita tröjan.

No Exuse to lose

2011-04-01 | Alva Nilsson padlock

SPORT

Supercupfinalen mellan regerande mästarinnorna i damallsvenskan, LdB FC Malmö och cupvinnarna KIF Örebro slutade med hemmaseger. KIF Örebro bjöd på starkt motstånd men allsvenskans skyttedrottning Menon Melis kunde avgöra finalen i Malmö på tilläggstid.

LdB FC Malmö gick ut till supercupfinalen i ett nytt matchställ då laget tagit för vana att spela i helt olika tröjor varje år. 2011:s kollektion känns som ett uppköp i jämförelse med zebraskinnet 2010. Budskapet som går att utläsa på matchtröjan är solklart. ”No Exuse To Lose” . LdB FC Malmö är regerande mästarinnor i damallsvenskan och således laget alla vill slå. I guldklubben vet alla att det inte finns några ursäkter för en förlust. Och innan supercupfinalen mot KIF Örebro var Malmö stora favoriter, trots att laget tappat viktiga trotjänaren Therese Sjögran till den amerikanska proffsligan.

Och det var favoriterna som tog tag i taktpinnen direkt men trots stor dominans under de första 45 minuterna fick de inte hål på Örebro. Att Örebro har ett stabilt och tryggt försvarsspel kom knappast som någon nyhet för anfallsglada Malmö. Men många trodde nog att KIF Örebro skulle få svårt att hänga med målmässigt när förstamålvakten Maria Björg Augustdottir tvingades utgå skadad redan i början av matchen. Ersättaren Nina Fellbrant stod dock för flera kvalificerade räddningar och var en av matchens bästa spelare.

I den andra halvleken chockade Hanna Ågren hemmapubliken när hon gjorde 1-0 till Örebro. Ågrens mål var definitivt matchens kanon men det räckte inte till seger. Malmö kom tillbaka in i matchen när Sara Strock hittade en lucka och ställningen 1-1 såg ut att stå sig matchen ut. Men man ska aldrig räkna bort en måltjuv som holländskan Manon Melis. Skyttedrottningen blev matchhjälte när hon, på tilläggstid, högg på en retur och petade in slutresultatet 2-1. No Exuse to lose står det på LdB FC Malmös nya tröjor. När domaren satte pipan i munnen och blåste av matchen behövde Manon Melis och hennes lagkamrater inte ursäkta sig. De hade gjort vad alla förväntat sig och vunnit mot KIF Örebro. Efter mycket om och men bärgade de säsongens första titel iklädda tröjor med budskapet att inget annat än vinst är gott nog för brudarna i Malmö.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: