Stina Svensson, Sissela Nordling Blanco och Carl Emanuelsson ser skillnaderna mellan könen öka i vårbudgeten.

Nya talespersoner i Feministiskt Initiativ

2011-03-27 | Torun Börtz padlock

INRIKES

FI har fått en ny styrelse och nya talespersoner. Kongressen gick inte helt oväntat på valberedningens linje.

– Vi gör det här arbetet tillsammans, det är vi som är FI, sade Stina Svensson, en av partiets tre nya talespersoner när valresultatet från kongressen presenterades på söndagen.

Lönediskriminering är för henne den viktigaste frågan att arbeta med.

– Där har vi ett enormt förtroende från fackförbunden. Vi är det enda partiet som driver den frågan, andra partiet anser inte att partierna ska lägga sig i lönesättningen.

FI:s båda andra nyvalda talespersoner är Sissela Nordling Blanco och Carl Emanuelsson. Därmed gick kongressen på valberedningens linje, trots en hel del diskussioner under lördagen om själva röstförfarandet. Valberedningen ville ha ett val på sammansatta grupper av talespersoner medan andra förespråkade personval.

Också den nya styrelsen är den som valberedningen föreslagit. Gudrun Schyman sitter kvar och förutom av de tre talespersonerna ingår Amanda Mogensen, Sofia Karlsson, Jonas Göthner, Siri Nilsson Öhman, Helena Molin, Gita Nabavi, Zakia Khan, Maria Pettersson, Monica Amante, Wilo Abdulle och Maria Borgström.

En av flera nya styrelsemedlemmar är Zakia Khan, en av grundarna till den feministiska tankesmedjan Interfem.

– Framför allt vill jag driva frågan om en helt annan syn på tillväxt och ekonomisk utveckling, så att man inte bara tänker på hur mycket pengar man får kvar i plånboken utan på vad som händer i världen runt omkring.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: