En påtagligt rörd Gudrun Schyman tackades av som talesperson i Feministiskt Initiativ.

Rörd Schyman tackades av

2011-03-26 | Torun Börtz padlock

INRIKES

– Vi kan, vi vill, vi törs, sjöng partikongressen med övertygelse när FI:s grundare Gurdun Schyman avtackades som talesperson med sång och musik på lördagseftermiddagen, i samband med partiets kongress i Malmö.

Sedan blev det långa och stående ovationer för partiets förgrundsgestalt och främsta ansikte utåt.

Mycket har hänt sedan FI bildades 2005. Nätverket har blivit ett politisk parti och även om FI inte kom in i riksdagen i höstas blev partiet tredje största i Simrishamn och har nu fyra mandat i kommunfullmäktige.

– Även om många drog andan när du sa att du skulle avgå så är det odramatiskt. FI är inte en One Woman Show. Historien om Feministiskt initiativ tar inte slut här, idag, sade FI:s pressansvariga Veronica Svärd i sitt tal till Gudrun Schyman.

– Vi är många som tack vare dig vågar bära FI vidare, ta plats och våga säga vad vi tycker, sade hon och talade om Schyman som en stor och avgörande inspirationskälla.

Det var en märkbart rörd Gudrun Schyman som tog över mikrofonen för sitt eget tacktal.

– Jag hade ärligt talat tänkt mig det här som odramatiskt, nu blev det mer känslofyllt än jag tänkt, konstaterade hon, innan hon snabbt bytte register.

– Jag vill ju understryka att ni inte blir av med mig, om ni nu trodde det, fortsatte hon och rev ner applåder ännu en gång.

Gudrun Schyman hoppas få fortsätta arbetet i styrelsen och tänker även ingå i den skuggriksdagsgrupp som FI ska skapa.

– Och jag tänkte föreslå gruppen att välja mig till gruppledare, bara så att ni vet, sade hon med ett stort skratt.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: