Popkollos grundare, Marit Bergman, ledde livekaraoke på 8 mars.

Insamlingsfest för sommarens popkollon

2011-03-11 | Sigrid Nilsson padlock

8 MARS/INRIKES

8 mars på Strand i Stockholm innebar fundraiser för den ideella föreningen Popkollo. Ändamålet var att samla in pengar till sommarens kollon.

Popkollo har funnits sedan 2003, och kom till efter att Marit Bergman under sommaren upptäckt att hon ofta varit den enda inbokade kvinnliga artisten på olika festivaler. Popkollo arrangerades från början enbart i Hultsfred tillsammans med festivalarrangörerna Rockparty, men har sedan dess spridit sig och 2010 arrangerades Popkollo på sex olika platser.

Popkollo har hela tiden varit enbart för tjejer, och arrangören Åsa Johnsen säger att det kommer att fortsätta så. Artisterna som är med på kollona och ger tips och stöttar är dock både kvinnor och män.

En av dem är Johan Tilli från Lissi Dancefloor Disaster. Han kommer, tillsammans med kollegan Josefin Lindh, att vara med på sommarens Popkollo Electro. De ska, förutom att vara musikalisk inspiration och stöttning, också hålla i en workshop kring hur det som oetablerad går att sprida sin musik, till exempel genom street art och aktivism.

Årets 8-mars-fundraiser bjöd förutom på livekaraoke med Marit Bergman, standup med Humormaffian och live-serier med Dotterbolaget dessutom på ett bejublat framträdande med Maria Wetterstrand, som sjöng Bowie-favoriten Space Oddity.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: