Trifa Shakely och Johanna Palmström blir nya redaktörer för bang.

Shakely och Palmström nya chefredaktörer för Bang

2011-03-07 | FemPers padlock

INRIKES

Nu är det klart vilka som tar över redaktörskapet för tidskriften Bang: Johanna Palmström och Trifa Shakely.

I mitten av mars tar en ny duo över chefredaktörskapet på tidskriften Bang. Bang kommer att ledas av Johanna Palmström, journalist och författare, och Trifa Shakely, jurist, socionom och skribent.

– Vi är oerhört glada över att ha rekryterat två så kompetenta personer som chefredaktörer för Bang. Johanna Palmström och Trifa Shakely har gedigna erfarenheter av feministisk debatt och tillsammans har de ett enormt kontaktnät både i Sverige och i andra länder, säger Anna Larson, ordförande för föreningen Bangs styrelse i ett pressmeddelande i dag på förmiddagen.

Trifa Shakely har senast arbetat med kampanjen Ain’t I a Woman, för papperslösa kvinnors rätt till skydd, som har drivit ett framgångsrikt arbete i bland annat Göteborg. Hon var även med och startade Göteborgs rättighetscenter mot diskriminering och Interfem, antirasistisk och feministisk tankesmedja och resurscenter i Göteborg.

– Vi kommer att bevaka internationell politik och feministisk utveckling ur ett intersektionellt perspektiv. Med humor och allvar kommer Bang uppmärksamma och belysa feministisk kultur, praktik och aktivism, säger Trifa Shakely.

Johanna Palmström kommer närmast från frilansverksamhet som journalist och moderator. Hon har tidigare skrivit tre böcker om feminism och aktivism och arbetat som utställningsproducent.

– Vi kommer att se till att Bang når en bred läsarkrets och skaffar sig massor med nya prenumeranter. Bang ska vara tillgänglig och ge plats åt aktuella samhällsfrågor, händelser, konst och kultur. Vi kommer också att satsa på en utveckling av webben och arbeta med sociala medier, debatter och fest.

I veckan firar Bang 20-årsjubileum med extra stort jubileumsnummer och fest den 8- 9 mars på Södra Teatern i Stockholm.

Jubileumsnumret blir nuvarande chefredaktören Lawen Mohtadis sista. Cajsa Unnbom fortsätter sin tjänst som grafisk formgivare.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: