Stina Sundberg.

Begravning i regnbågens alla färger

2011-03-05 | Ann Ighe padlock

INRIKES

Fredagen 5 mars begravdes Stina Sundberg i Masthuggskyrkan i Göteborg. Bland de många gästerna återfanns familj, vänner, kamrater och kollegor.

Fredagen den 4 mars hölls en begravningsgudstjänst i Masthuggskyrkan i Göteborg för Stina Sundberg, som avled den 3 februari, 56 år gammal. Kistan var prydd av en regnbågsflagga. Stina var vid sin död talesperson för Feministiskt initiativ (F!)och jämställdhetssamordnare, men hade en lång bana som aktivist och folkbildare bakom sig. Detta avspeglade sig också i en av prästernas, Lars Gårdfelt, griftetal. Om Stina sa han: ”Hon var en Kvinnofolkhögskola, hon var en Lesbisk Front, hon var ett Feministiskt initiativ”. Då spred sig ett lågmält men varmt skratt genom den stora skaran begravningsgäster.

Eva Borgström, Christina Kjellson och Eva Warberg framförde alla sånger i kyrkan. Efteråt samlades många till en minnesstund, lång och fylld av familj, vänner, fanor och vittnesmål om Stinas betydelse för människor hon har arbetat med och varit nära under åren.

Gudrun Schyman inledde med att ta farväl av sin partner som ledare för F!, och följdes av en ström av talare, sång, en hyllningsfilm och sång av kören Tribaderna.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: