Varga sjunger för de utsatta

2011-02-25 | Frida Bogren padlock

KULTUR

I lördagens omgång av Melodifestivalen framförde Sara Varga ett bidrag som skiljer sig från mängden – en sång som handlar om våld i nära relationer. FemPers ringde för att få veta mer.

Hallå där, Sara Varga, vad har du fått för reaktioner på ditt bidrag Spring för livet?

– Det har rasat in mejl! Jag har fått hur mycket mejl som helst från tjejer som säger att jag har beskrivit deras liv och som tackar för att jag tar upp någonting som man inte får prata om och som folk framförallt inte vågar prata om. Jag har fått mejl från barn som tackar för att de trodde att de var helt själva och som skriver att jag sjunger om deras föräldrar. Så ja, reaktionerna har varit enormt starka men bara positiva. Vilket är jättejätteroligt.



Är du förvånad över mottagandet låten har fått?

– Det är omöjligt att föreställa sig vilken enorm kanal Melodifestivalen faktiskt är. Jag har ju suttit på min kammare och skrivit den här låten och sen när den når ut … Jag försöker tänka bort hela den karusellen och bara fokusera på mitt budskap. Men någonstans har jag nog tänkt att om jag får den här möjligheten så kommer jag att beröra, men jag kunde ändå inte föreställa mig hur starka reaktionerna skulle bli.



Varför ville du sjunga en låt om misshandel i ett sammanhang som Melodifestivalen?

– Jag brinner för att ta upp viktiga saker och hjälpa människor. I det här fallet tycker jag att det är viktigt att belysa ett ämne som är tabubelagt, som man inte får prata om. Jag vet att tjejer i den situationen ofta känner sig otroligt ensamma och utsatta på många sätt. Och jag har alltid känt att om jag får möjligheten att höja rösten för dem som inte orkar göra det själva så vill jag göra det.



Hur kändes det innan du gick upp på scenen i lördags?

– Innan var det jättenervöst! Efteråt var det bara härligt att känna att jag hade klarat det. Jag hade inga större förväntningar mer än att jag ville sjunga låten och göra det på ett bra sätt och att den förhoppningsvis skulle hamna i god jord. Det var jag väldigt nervös inför.



Är du ett schlagerfan?

– Jag har aldrig drömt om att bli känd, tvärtom är det något jag har brottats med. Att man måste synas i det offentliga. Självklart älskar jag att stå på scen och sjunga men jag vill fokusera på min musik och inte skylta med mitt privatliv. Det är kul med musik fast jag skulle inte påstå att jag är något schlagerfan.



Du kom vidare till "Andra chansen" – hur känns det?

– Jag blev chockad, men det känns såklart jättekul. Det är ju ett bevis på att folk gillar det man gör.



Vad händer efter Melodifestivalen?

– Just nu är jag inlåst i studion för att lägga sång på de sista låtarna på min skiva som kommer i slutet av mars.



"Andra chansen" går av stapeln i Sundsvall den 5:e mars.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: