Rivstart för Feministiskt Perspektiv

2011-01-14 | Susanne Stevlin padlock

INRIKES

Det har varit en intensiv vecka för Feministiskt Perspektiv sedan första numret kom ut förra fredagen. Över 300 nya prenumeranter har registrerat sig och fiaskot med vårdnadbidraget har diskuterats flitigt i andra medier.

Förra fredagen kom första riktiga numret av Feministiskt Perspektiv. Efter flera månaders förberedelser kunde den nya sidan läggas ut. Chefredaktör Anna-Klara Bratt är både lättad och nöjd:

– Mycket kan gå fel när man sjösätter en ny webbsida och dessutom hade vi inte hunnit stresstesta alla delar, men det gick över förväntan. Det går inte att förbereda en nyhetstidning hur mycket som helst, även om den del jobb låg färdiga.

Störst uppmärksamhet väckte Feministiskt Perspektivs undersökning om jämställdheten i kommunstyrelserna och avslöjandet om att Kristdemokraterna undanhållit rapporten om vårdnadsbidraget

– Flera nyhetsredaktioner har hört av sig och ville ta del av rapporten som kunde laddas hem i anslutning till Ulrika Lorentzis artiklar. Vi har kallat det Femileaks, säger Anna-Klara Bratt.

Över 300 nya prenumeranter har registrerat sig och förslag och tips fortsätter att komma in till redaktionen. Även praktikanter, medarbetare och organisationer hör av sig:

– Vi noterar alla idéer och svarar efter bästa förmåga på frågor och önskemål, säger Anna-Klara Bratt.

I dagsläget arbetar motsvarande 3,5 tjänster med både uppbyggnad, ekonomi, form, redigering och texter. Därtill en stor grupp frilansare som alla kommunicerar via en medarbetarlista på nätet.

De flesta av Feministiskt Perspektivs läsare finns på Facebook. Över 50 procent av trafiken på sidan kommer därifrån. I dagsläget fungerar Facebook delvis som ett kalendarium och mycket av det som bevakas annonseras eller sprids där. På torsdagen hade Facebook-gruppen Feministiskt Perspektiv 5256 vänner.

Tidningen figurerar även på olika bloggar – på Nyhetschefens blogg skriver nyhetschefen på Tidningen Ångermanland, Marcus Melinder, att han ”slås av det ambitiösa tilltalet och den snygga layouten” och han uttrycker ett intresse för att få att följa Feministiskt perspektivs framtid.

.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: