Gudrun Schyman

Gudrun Schyman satsar på Simrishamn

2011-01-14 | FemPers padlock

INRIKES

I dag meddelade Gudrun Schyman till partistyrelsen att hon inte ställer upp till omval när Feministiskt Initiativ samlas till kongress i mars.

I dag meddelade Gudrun Schyman att hon inte ställer upp till omval som talesperson när Feministiskt Initiativ har kongress i mars. Till Aftonbladet säger hon att det är ett helt odramatiskt beslut:

– Jag ser det inte som att jag kliver av. Men jag måste vara mer hemmavid och på plats i det kommunalpolitiska arbetet. Det som sker i Simrishamn (där partiet fick rekordmånga röster till kommunfullmäktige, 8,9 %, i valet 2009) är Feministiskt Initiativs skyltfönster utåt. Gudrun Schyman var med och grundade Feministiskt Initiativ våren 2005 och har varit talesperson sedan dess.

Schyman säger vidare till Aftonbladet att hon kommer att sitta kvar i partiet och styrelsen och definitivt inte lägga av.

Gudrun Schyman har varit talesperson för Feministiskt Initiativ sedan starten 2005. Hon säger till Dagens Nyheter att hon inte har för avsikt att lämna vare sig partiet eller styrelsen. Hon utesluter inte heller en comeback i rikspolitiken men inte i rollen som talesperson:

– Med flera år till valet 2014 finns det gott om tid för nya att skola in sig.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: