Hur ska de digitala bordellerna stoppas?


Hur ska de digitala bordellerna stoppas? Prostitution, människohandel och exploatering av kvinnor och barn är idag bara ett knapptryck bort. På nätet finns alltifrån sajter som öppet marknadsför sexköp till nyare sajter som är paketerade på mer glorifierande sätt som sugardatingsajter och Onlyfans - men de har alla en sak gemensamt: de skapar plattformar för exploatering av kvinnor, flickor och andra i en ständigt växande porr- och sexindustri - som tjänar enorma summor på människors utsatthet. Samtidigt som det är olagligt med sexköp i Sverige ligger tusentals män ute offentligt på nätet och efterfrågar kvinnor att begå brott mot med hjälp av olika digitala bordeller, helt utan konsekvenser. Den 26:e maj har vi samlat experter, representanter från bland annat polis, åklagare, civilsamhället, överlevare och politiker som tillsammans kommer diskutera hur det ser ut, hinder och möjligheter. Vi kommer också lyfta exempel från Belgien och USA som kommit längre. Behövs nya lagar, djärvare åklagare och politiker - eller vad måste till i Sverige för att stoppa detta och släcka ner sidorna där exploateringen sker? Child10, RealStars, Unizon, ROKS, Länsstyrelsen Norrbotten, Västerbotten och Västernorrland bjuder in till en heldag för att rikta strålkastarljuset på dessa digitala bordeller med syfte att hitta lösningar på hur vi kan stänga ner sajterna och hålla administratörerna ansvariga för det som de faktiskt håller på med: koppleri.

Bland de medverkande:

Annie Lööf - partiledare Centerpartiet Merly Åsbogård - Statsvetare, föreläsare och överlevare Jana de Geer - polis och chef för Människohandelssektionen i Stockholm Meghan Donevan - forskare Michael Verdicchio - grävande reporter på Göteborgs-Posten Fler namn släpps löpande.

ANMÄL DIG TILL EVENTET HÄR: https://magnetevent.se/Event/hur-ska-de-digitala-bordellerna-stoppas-41949/?fbclid=IwAR2tqABGbf1JirYH2E7pqqZ6tcbwT4u5l6c8SCI9XlQZi72NCyXx8hVqCc8

Stort tack till vår konferenspartner Scenteknik som möjliggör för oss att ha denna konferens. Läs mer om dem här: https://scenteknik.se/

När: 26 maj 2021 09:00 - 26 maj 2021 10:00

Var: / Digital

Arrangör: Child10, RealStars - For Fair Sex