Folkhögskolans dag: Panelsamtal 100 år av demokrati


Panelsamtal 16 april Boka in fredag 16 april kl 10:00. Uppmuntra personal och deltagare att delta digitalt, och lyssna till intressanta röster om årets tema; 100 år av demokrati. Demokratin fyller 100 år, men demokratifrågor är mer aktuella än någonsin. Formerna för engagemang förändras och samtalsklimatet hårdnar. Hur kan unga använda sina röster? Vem får egentligen höras? Och vilken roll spelar folkhögskolan i allt detta?

Sveriges folkhögskolor och #Vimåsteprata bjuder in hela folkhögskolan till ett digitalt panelsamtal om ungas inflytande, demokratin 100 år och folkhögskolans roll i detta.

Sprid gärna detta evenemang till era deltagare eller boka in tiden och titta tillsammans!

Medverkande Maxida Märak Maxida Märak är en mångfacetterad artist/aktivist med ursprung i Sapmí. Hjärtat dunkar hårt för hiphop.

Läs mer om Maxida här.

Mariya Voyvodova Rektor på Kvinnofolkhögskolan i Göteborg, förtroendevald inom Socialdemokraterna i Göteborgs stad, bland annat ledamot i kulturnämnden.

Följ Mariya på Twitter.

Madeleine Opira Grundare av A Million Minds som jobbar för att förbättra förutsättningarna för unga i förorten och för att förorten ska få en mer nyanserad bild i media. Utbildning i juridik.

Läs mer om Madeleine här.

Anmälan Evenemanget är digitalt och kostnadsfritt. Varje person behöver inte anmäla sig individuellt, det går bra att en person anmäler för hela skolan/ hela klassen. Ange detta i anmälan.

Till anmälan. https://ui.ungpd.com/Surveys/2d755cda-0ee0-4b71-b532-204e112f43b1

När: 16 april 2021 10:00 - 16 april 2021 11:00

Var: / Digital

Arrangör: Sveriges folkhögskolor