Kommunen och odlarna - bara en flirt eller en långvarig relation?


Runtom i landet har kommuner och odlare börjat samverka kring mer lokal, ekologisk mat. I detta webinarium får vi lära oss om erfarenheter, lärdomar och framtiden. - Vad innebär stadsbruk, andelsjordbruk och vilken roll kan kommuners och regioners upphandling spela? - Vilka värden finns det för kommuner och lokala matproducenter i att etablera en mer långvarig relation? - Vad krävs för att skala upp de kommunala satsningarna på lokal, hållbar mat tillsammans med lokala odlare?

Medverkande:

  • Martin Berg tjänsteman, Göteborgs kommun och verksam i Stadsbruk Göteborg
  • Li Isaksson från andelsjordbruket Bondbönorna i Kramfors
  • Simone Grind från andelsjordbruket Under Tallarna i Södertälje kommun
  • Cyrille Gaubert från Stadsbruk Botildenburg i Malmö kommun, samt
  • Olle Göransson från Torfolk gård i Hagfors kommun och föreningen Värmland visar världen vägen Samtalsledare: Jonathan Korsár från Färnebo folkhögskola och Maxim Vlasov från Umeå universitet. Obs! Webinariet sker via Zoom och Facebook live. Länken för att delta på Zoom kommer delas när webinariet närmar sig här på Facebook.

När: 13 april 2021 08:30 - 13 april 2021 09:30

Var: / Digital

Arrangör: Lokalekonomidagarna