UPPSALA INTERNATIONELLA LITTERATURFESTIVAL


Välkomna till Uppsala Internationella Litteraturfestival! Vi bjuder under två dagar in till att ta del av högaktuella författarskap och verkligt angelägen litteratur genom en rad samtal och uppläsningar.

Som en röd tråd genom programmet går ett smärtsamt aktuellt tema – Våld och värdighet. I en värld där våld är närvarande och där vid sidan av krig och förtryck även det egna hemmet kan bli till slagfält så hotas människovärdet ständigt. Att utsättas för våld är att bli fråntagen sin integritet, självbestämmande och värde. Författarna här svarar med att med språket göra motstånd. Att benämna våldet är att återupprätta en känsla av mänsklig värdighet som våldet syftar till att kränka. Som vår värld behöver detta! Dessa röster får oss att se, att reflektera och empatisera. De får oss att bli starkare tillsammans. På årets festival bjuds exempel på poesi och prosa som bjuder motstånd genom sinsemellan mycket olika berättelser om sexualiserat våld, politiskt förtryck och krig.

Programmet kommer i år sändas digitalt från våra olika samarbetspartners scener, för er att ta del av så väl direkt som i efterhand.

När: 12 mars 2021 18:00 - 13 mars 2021 20:00

Var: / Uppsala

Arrangör: Uppsala Stadsteater