Forskaren som aktivist – Stellan Vinthagen


Vissa säger sig vara aktivister, andra anklagas för att vara det. Men vad innebär forskarens samhällsengagemang? Är den personliga drivkraften ett problem eller kan den utveckla forskningen? Vad krävs för att vara vetenskapligt professionell och hur hanterar forskaren den ädla konsten att sitta på dubbla stolar?

Möt Stellan Vintagen, världens första professor i fredligt motstånd vid University of Massachusetts som har saboterat kärnvapenbestyckade ubåtar och suttit i fängelse flera gånger, i ett samtal om vetenskap och samhällsengagemang. Samtal pågår ca en timme. Därefter fortsatt häng och öppen diskussion till Stellan Vinthagens egen spellista med utvalda låtar.

Samtalsledare: Lena Ulrika Rudeke, verksamhets- och programansvarig, Jonsereds herrgård, Göteborgs universitet

Arrangeras av Folkuniversitetet och Jonsereds herrgård vid Göteborgs universitet. Fri entré. Begränsat antal platser. Ingen föranmälan. Öppet från kl. 18:00. Mat och bar. Med reservation för ändringar.

När: 27 januari 2021 18:00 - 27 januari 2021 20:00

Var: Kvartersscenen 2Lång / Göteborg

Arrangör: Folkuniversitetet Göteborg, Göteborgs universitet och Kvartersscenen 2Lång