Filmvisning Romska tårar


É Romani glinda bjuder in till en filmafton

Med anledning av minnesdagen för Förintelsens offer den 27 januari vill vi visa filmen Romska tårar, en dokumentärfilm med vittnesmål från överlevande romer som blev deporterade från Rumänien till Transnistrien och som lyckades ta sig tillbaka till Rumänien.

I filmen berättar de om sina fasansfulla upplevelser. Filmen är producerad av den romska aktivisten Luminita Cioaba, barn till överlevande från deportationen. OBS: Alla talar romska med engelsk text I samarbete och med stöd från Forum för Levande Historia, Svenska Kyrkan Hedvig Eleonora Församling, Svenska Kyrkan Stockholm Stift, Sensus Stockholm och Region Stockholm.

När: 26 januari 2021 18:30 - 26 januari 2021 19:30

Var: / Digital

Arrangör: É Romani Glinda och Romska kulturdagar