Webbinarium: Så stoppar vi machokulturen på arbetsplatsen med Atilla Yoldas


ANMÄLAN KRÄVS FÖR ATT DELTA

"Hej på er! Jag heter Atilla Yoldas, är journalist och föreläsare och fokuserar i huvudsak på frågor som rör jämställdhet och jämlikhet. Jag har arbetat med frågor som machokultur och rasism i min roll som reporter i närmare 8 år och föreläser nu om mina hjärtefrågor som genomsyrar samhällets olika skikt. Under detta webbinarium kommer vi fokusera på hur traditionella, destruktiva mansnormer kan te sig på arbetsplatser. Jag kommer bryta ner normer, beteenden och företeelser för att sedan gå in på konkreta råd och handlingar för att motarbeta strukturerna, både riktat till arbetsgivare och arbetstagare. Jag ser fram emot att ses och snacka vidare med er!"


Anmäl dig senast 2 december på vision.se/likarattigheterochmojligheter Webbinariet är kostnadsfritt och erbjuds till Visions medlemmar. För frågor, vänligen kontakta kurs.stockholm@vision.se


Om föreläsaren: Atilla Yoldas är en prisad och uppmärksammad journalist, aktivist och föreläsare med fokus på antirasism, jämlikhet och att motverka destruktiva machonormer. Han är högaktuell med boken "Mansboken - från en kille till en annan". Han driver ofta debatter i sina sociala medier och är krönikör på Expressen. Hans arbete som journalist och samhällsdebattör har gett honom bland annat Expressens journaliststipendium 2016, en plats som representant i det Europeiska jämställdhetsinstitutet för att fokusera på ojämställdhet på EU-nivå och en ambassadörsroll för ett projekt från FN Kvinnor internationellt.

Datum: 4 december Tid: 10-11:30

Webbinariet är kostnadsfritt och kommer att äga rum i Adobe Connect. Det enda du behöver för att delta är en dator med nätanslutning och ett headset. Du kan också delta via mobil eller surfplatta. Mer information om hur du deltar kommer i samband med bekräftelsen som skickas ut efter sista anmälningsdag.

Vill du delta men har inte möjlighet? Oroa dig inte, webbinariet kommer att spelas in och läggas upp under en begränsad tid på Visions hemsida under Vision Play.

Välkommen med din anmälan! Psst! Visste du att webbinariet är ett av sex webbinarier på lika rättigheter och möjligheter under 2020 och vänder sig till Visions olika medlemsgrupper? Håll därför utkik efter kommande webbinarier och anmäl dig.

Du har väl inte missat Visions e-utbildning En arbetsplats för alla– om hur du kan jobba med normkritik och likabehandling på arbetsplatsen? Det tar ca 20 minuter att genomföra och kan med fördel diskuteras i arbetsgruppen efter att den genomförts individuellt: http://enarbetsplatsforalla.se/

När: 4 december 2020 10:00 - 4 december 2020 11:30

Var: / Digital

Arrangör: Vision