The future is female farming (distans) Perspektiv från södra Afrika och Sverige


Coronapandemin har på ett smärtsamt sätt visat hur ohållbart vårt globala matsystem är både gällande säker tillgång till samt produktion av mat. I cirkeln studerar vi rätten till mat, mark och fröer genom det teoretiska ramverket ekofeminism. Vi tar del av exempel från rörelsers arbete för matsuveränitet genom gästföreläsare från södra Afrika. Kursen hålls för att öka kännedomen om dagens globala matsystem och om nödvändigheten av en omställning i en framtid av klimatförändringar.

Syftet med kursen är att öka medvetandet och kännedomen om dagens globala och ohållbara matproduktionssystem samt om alternativ till detta. Vi gör studiecirkeln som en del av vårt fokusarbete kring rätten till mat, mark och fröer. Inom ramen för studiecirkeln kommer vi också i en kollektiv lärandeprocess undersöka hur det går att engagera sig i frågor kring hållbar matproduktion.

Upplägg Det här är distanskurs som genomförs med videoträffar på angiven tid via en digital plattform. Du behöver en dator uppkopplad mot internet för att kunna delta. Datorn behöver ha kamera och mikrofon, alternativt att du ansluter ett headset till datorn. Du kommer att få information innan kursstarten med instruktioner om hur du gör för att ansluta till kursen.

Ledare Alla våra kursledare har gedigen erfarenhet inom sitt område. Våra ledare erbjuds också att gå ABF:s grundläggande cirkelledarutbildning. Cirkelledare är Boel Johnsson och Mitra Mäki, Afrikagrupperna.

Bra att veta

För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 08-453 41 00. Kallelsen får du ungefär tio dagar innan kursstart. Eventuell kostnad för studie- eller arbetsmaterial kan tillkomma. Pensionärer har 10 procent rabatt på cirklar. 
Arbetslösa och långtidssjukskrivna på heltid har 50 procent rabatt på cirklar under dagtid (vardagar före klockan 16.30) och 30 procent kvällstid (klockan 16.30 och senare) och helger. Läs mer om hur det fungerar att gå en kurs hos oss, samt om villkor och ångerrätt HÄR.

PRIS 420:- Ordinarie pris Pensionärer har 10 procent rabatt på cirklar. 
Arbetslösa och långtidssjukskrivna på heltid har 50 procent rabatt på cirklar under dagtid (vardagar före klockan 16.30) och 30 procent kvällstid (klockan 16.30 och senare) och helger.

STARTDATUM 19/10 VECKODAGAR Måndag TIDPUNKT 18:00 - 19:30 ANTAL TILLFÄLLEN 7 HUVUDLEDARE Boel Johnsson, Mitra Mäki ARRANGEMANGSNUMMER 477835 PLATS Distans på nätet PRIS 420:- (Ord. pris)

När: 19 oktober 2020 18:00 - 19 oktober 2020 19:30

Var: / Digital

Arrangör: ABF