Per Anger-priset ceremoni


Välkommen att följa prisceremonin för 2020 års Per Anger-pris, regeringens pris för mänskliga rättigheter och demokrati. I år går priset till Intisar Al-Amyal från Irak.

Hon synliggör mäns våld mot kvinnor, barnäktenskap och hedersmord. Hon uppmärksammar akuta behov hos kvinnor och flickor som är offer för IS våld och tortyr. Trots hat och allvarliga hot, har hon i 20 år kämpat för förändring för mänskliga rättigheter.

Juryns motivering:

I en extremt hotfull miljö har Intisar Al-Amyal, genom sitt starka ledarskap, lyckats mobilisera stora grupper i arbetet för demokrati och mänskliga rättigheter. Med mod och engagemang ger hon styrka och vägledning till dem som tvekat och som nu väljer att ingå i en förändringsrörelse. Intisar Al-Amyal nominerades till Per Anger-priset av organisationen Kvinna till kvinna. Var kan du titta?

Prisceremonin sänds live på facebook den 15 oktober klockan 17.30. Om du vill kan du anmäla dig på den här sidan, så påminner vi dig när det närmar sig: www.levandehistoria.se/kalendarium/anger-priset-ceremoni

När: 15 oktober 2020 17:30 - 15 oktober 2020 18:30

Var: / Digital

Arrangör: Forum för levande historia och Kvinna till Kvinna