Konst som motstånd - Athena Farrokhzad


Poeten, dramatikern och översättaren Athena Farrokhzad kommer tillbaka till Stora Teatern!

2015 var det fullsatt när Athena besökte vår samtalsserie Konst som motstånd med den hyllade diktsamlingen Vitsvit, som också dramatiserades av Unga Klara och Sveriges Radio Drama. Sedan debuten har Athena gjort ett bejublat sommarprat i P1, översatt författare så som Jacqueline Woodson, Adrienne Rich och Marguerite Duras, skrivit ett flertal pjäser och undervisat på Biskops-Arnös författarskola. 2016 utgav hon Trado, ett samarbete med den rumänska poeten Svetlana Cârstean. I höstas kom hennes tredje bok I rörelse, en samling fristående dikter skrivna till och genom de gemenskaper som format hennes liv och dikt. I vår är Athena också aktuell med pjäsen Krigerska på Backa Teater, i regi av Saga Gärde.

Samtalsledare: Burcu Sahin

Burcu Sahin debuterade 2018 med diktsamlingen Broderier. Hon arbetar på Biskops-Arnös författarskola och är en del av litteraturkollektivet Ce(n)sur. Burcu medverkar i Autor Chap 1 med poetiken Älskade syskon.

När: 14 september 2020 19:00 - 14 september 2020 20:00

Var: Stora Teatern Kungsparken 1 / Göteborg

Arrangör: Stora Teatern