Malign Closure, 100 MIGRATORY. Monica L Edmondson


Möt konstnären Monica L Edmondson från Déarna (Tärnaby).

Delta på distans!

Det 15 meter långa konstverket Malign:Closure är resultatetav Monica L Edmondsons personliga resa som mamma till ett barn med cancer under en period präglad av osäkerhet, rädsla och hopp. När dottern drabbades av cancer 2014, pausade Monica sin konstnärliga verksamhet för att fokusera på att ta hand om sin dotter och familj. Hon berättar om sitt senaste verk, men också om det globala konstprojektet 100 MIGRATORY och andra konstnärliga verk med avstamp i Sábme. Monica L Edmondson, född 1963 i Gällivare, är en glaskonstnär som arbetar och bor i Tärnaby. Monica är uppvuxen i Gällivare och utbildade sig i glaskonst fyra år på Canberra School of Art, Australian National University och har sedan dess arbetat med allt från unikt konstglas tillverkat i egen glasateljé och verkstad till samarbetsprojekt med arkitekter och offentliga gestaltningsuppdrag. Hon hade sin första separatutställning, Uttryck i glas och textil, på Gällivare museum år 2000. Monica har fått många olika utmärkelser för sin konst. Under Kulturhuvudstadsåret i Umeå bidrog hon med utställningen och Konstprojektet 100 MIGRATORY. När hon fick Sparbanksstiftelsen Norrlands konstnärsstipendium år 2007 var det med motiveringen att hon visas det isiga landskapets färgrikedom, accentuerat av inslag hämtade från hennes lulesamiska bakgrund och med säregen talang. Monica finns också representerad vid Nationalmuseum i Stockholm.

Om du inte kan delta personligen eller att det är fullbokat, finns ett bokningsformulär för distansdeltagande sist på denna sida. https://sameforeningen-stockholm.se/events/malign-closure-100-migratory-monica-edmondson/?fbclid=IwAR2aDJpq1GyjPp_pcAOKptIGg3ikJ2Or9sq2Y6sH-CymrR2ehXLHiw34yNI

Arrangörer är Sameföreningen i Stockholm och Studieförbundet Sensus Stockholm Gotland i samarbete med författarföreningen Tjállegoahte.

Evenemanget stöds av Stockholms region, Stockholms stad och Sametingets Kulturnämnd

När: 12 september 2020 14:00 - 12 september 2020 16:00

Var: / Digital

Arrangör: Sameföreningen i Stockholm och Studieförbundet Sensus Stockholm Gotland i samarbete med författarföreningen