INSTÄLLT : Vad händer i civilsamhället 2020?


INSTÄLLT

Välkommen till en dag som handlar om att lyfta fram personer och aktörer från civilsamhället som har identifierat behov såväl som problem och arbetat för att finna lösningar. Kom och ta del av erfarenhet från projekt som har bidragit till positiv påverkan på samhället. Det kommer att vara en eftermiddag med ett flertal gräsrotsorganisationer och engagerade personer från civilsamhället som kommer att berätta om behov, nya sätt att arbeta och innovativa idéer om vad som krävs för att vi tillsammans ska skapa förutsättningar för ett vitalt samhälle där omtanke är i fokus. I en tid av polariserade åsikter och apokalypsscenarios vill vi lyfta fram inspirerande personer och projekt som tar sig tid att förändra sin omgivning på konstruktiva och engagerande sätt.

"Historieberättarna har i sin verksamhet mött många djupt engagerade enskilda individer såväl som organisationer som bedriver ett arbete som betyder mycket för många i samhället men som kanske inte alltid lyfts fram. Ett arbete som vi tror fler skulle vilja känna till men även kunna ta lärdom av. Sen tror jag det är positivt att vi som organisationer eller enskilda individer också möts och att det finns flera former av kontaktytor för att stötta varandra eller finna nya samarbeten. Det finns många intressanta och viktiga röster som fler borde ta del av, vi är glada att några av dem kommer att medverka den här dagen. Hoppas att vi ses! /Anusha Andersson, Verksamhetsledare.

Fri entré! Osa till: osa@bohmbohmroom.com

Program (fler deltagare tillkommer!)

14.00 - 14.30 Mingel och fika 14.30 - 14.40 Välkommen!

14.40 - 15.15 Samtal om social innovation Medverkande: Khalid Mohammed, grundare av For the People och Sam Lali, grundare av Happy Days. Moderator: Ninos Josef, dansare och chefredaktör för Kultwatch.

15.15 - 15.35 Samtal om idrott Medverkande: Rend Babker från HUR. Moderator: Ninos Josef, dansare och chefredaktör för Kultwatch.

15.35 - 15.45 Paus

15.45 - 16.15 Samtal om kultur Medverkande: Asrin Haidari, curator MINT, Ibrahim Handulleh, grundare Tukio, Dina Afkhampour, festivalchef för Cinemafrica. Moderator: Isabel Löfgren, konstnär, forskare och lektor i medie- och kommunikationsvetenskap på Södertörns högskola.

16.15 - 16.45 Samtal om hälsa och välmående Medverkande: Ajmal Omarzada, headcoach för afghansk boxning, Loretta Platts, styrelseledamot i Pensionsrättvisa och forskare i folkhälsa på Stockholms Universitet och Stina Nilss, grundare av Queerbygd.

16.45 - 17.00 Avslutningsord

Välkommen!

Historieberättarna är en ideell förening som arbetar för allas lika värde och mänskliga rättigheter, för demokrati, solidaritet och yttrandefrihet. Historieberättarna arbetar för att bredda kulturutbudet för barn, unga och unga vuxna och med ett normkritiskt och antirasistiskt perspektiv arbeta med film, animation, ljud, berättande eller andra konstuttryck. Etablerade kulturarbetare anordnar bland annat workshops och kulturarrangemang och arbetet sker för och tillsammans med våra deltagare.

Evenemanget sker i samarbete med ABF Stockholm

När: 1 september 2020 14:00 - 1 september 2020 17:00

Var: ABF Stockholm Sveavägen 41, / Stockholm

Arrangör: Historieberättarna