Frukostseminarium:Vad kan historien lära oss om dagens afrofobi?


Vad hade Sverige för roll i den transatlantiska slavhandeln och kolonialismen? Vem har skrivit historien och vad betyder den för förståelsen av rasismen mot afrosvenskar i Sverige i dag? Ett panelsamtal med efterföljande frågestund.

Medverkande Michael McEachrane, fil.doktor i filosofi och gästforskare vid Raoul Wallenberg Institute. Michael McEachrane har undervisat i afroamerikanska studier och mänskliga rättigheter i USA och Sverige och har bland annat varit redaktör för antologierna Sverige Och De Andra: Postkoloniala perspektiv (2001) och Afro-Nordic Landscapes: Equality and Race in Northern Europe (2014).

Maria Ripenberg, journalist och författare som bland annat skrivit boken Historiens vita fläckar: om rasismens rötter i Sverige (2019).

Kitimbwa Sabuni, utvecklingsledare för projektet Vidga normen vid Länsstyrelsen Stockholm och författare till handboken Vit, svart eller brun – handbok om aktiva åtgärder kopplat till hudfärg (2019).

Seminariet sänds live här på facebook och på länken nedan.

Här kan du läsa mer och anmäla dig för att få en påminnelse inför sändningen: https://www.levandehistoria.se/kalendarium/frukostseminarium-vad-kan-historien-lara-oss-om-dagens-afrofobi

När: 25 augusti 2020 08:30 - 25 augusti 2020 10:00

Var: / Digital

Arrangör: Forum för levande historia