Webbinarium: Machokulturens påverkan på samhälle och arbetsliv


Atilla Yoldas om machokulturens och destruktiva mansnormers påverkan på samhälle och arbetsliv.

ANMÄLAN KRÄVS FÖR ATT DELTA Anmäl dig senast den 4 juni på på vision.se/likarattigheterochmojligheter

Webbinariet är kostnadsfritt och erbjuds till Visions medlemmar. För frågor, vänligen kontakta kurs.stockholm@vision.se


I det här webbinariet riktar Atilla fokus mot machokulturens påverkan på samhället i allmänhet och maskulinitetsnormernas negativa effekter på individer i synnerhet. Ämnen som destruktiva relationer, våld, sexualbrott och psykisk ohälsa präglar föreläsningen som också tacklar machonormernas koppling till arbetslivet. Ett gemensamt ansvarstagande motverkar dessa normer såväl på arbetsplatser som i samhällets andra skikt. Under webbinariet kommer Atilla att prata om hur vi tillsammans fokuserar på lösningarna.

Om föreläsaren: Atilla Yoldas är en prisad och uppmärksammad journalist, aktivist och föreläsare med fokus på antirasism, jämlikhet och att motverka destruktiva machonormer. Han är högaktuell med boken "Mansboken - från en kille till en annan". Han driver ofta debatter i sina sociala medier och är krönikör på Expressen. Hans arbete som journalist och samhällsdebattör har gett honom bland annat Expressens journaliststipendium 2016, en plats som representant i det Europeiska jämställdhetsinstitutet för att fokusera på ojämställdhet på EU-nivå och en ambassadörsroll för ett projekt från FN Kvinnor internationellt.

Tid & plats: 9 juni kl 13-14 Webbinariet är kostnadsfritt och kommer att äga rum i Adobe Connect. Det enda du behöver för att delta är en dator med nätanslutning och ett headset. Du kan också delta via mobil eller surfplatta. Mer information om hur du deltar kommer i samband med bekräftelsen som skickas ut efter sista anmälningsdag. Vill du delta men har inte möjlighet? Oroa dig inte, webbinariet kommer att spelas in och läggas upp under en begränsad period på Visions hemsida under Vision Play. Välkommen med din anmälan!

Psst! Visste du att webbinariet är ett av sex webbinarier på temat lika rättigheter och möjligheter under 2020 och vänder sig till Visions olika medlemsgrupper? Håll därför utkik efter kommande webbinarier och anmäl dig.

Du har väl inte missat Visions e-utbildning En arbetsplats för alla– om hur du kan jobba med normkritik och likabehandling på arbetsplatsen? Det tar ca 20 minuter att genomföra och kan med fördel diskuteras i arbetsgruppen efter att den genomförts individuellt: enarbetsplatsforalla.se

När: 9 juni 2020 13:00 - 9 juni 2020 14:00

Var: / Digital

Arrangör: Vision