Sök till Your Silence Will Not Protect You


Vår feministiska, antirasistiska kurs i skönlitterärt skrivande för alla kvinnor och transpersoner! Du kan söka till och med den 18e maj inför kursstart höstterminen -20. Kursen är på 25 procent på distans med helgträffar och du kan välja att studera i ett eller två år.

Första året på kursen är både för dig som har skrivit tidigare och dig som längtar efter att börja. Har du redan skriverfarenhet och erfarenhet av feministisk och antirasisk aktivism och eller teori kan du välja att söka direkt till kursens fortsättningsår, Projektåret.

Det här är inte en vanlig skrivarkurs. Det här är en skrivarkurs för alla, som likt oss som jobbar med kursen, har känt sig osäker av språk men som ändå längtar efter att utforska det. Vårt fokus är att tillsammans erövra skrivandet, som njutning och motstånd.

Lärare är författarna Felicia Mulinari, Judith Kiros och Katja Timgren. Under årets fem helgträffar på Kvinnofolkhögskolan i Göteborg skriver och pratar vi med varandra. Däremellan jobbar du på distans med skrivande och läsande.

Vi leker vi med språket, diskuterar varandras texter och utmanar oss själva. Du får chans att utveckla din relation till dina texter i en trygg miljö som tar ditt skrivande på allvar. Vi skriver själva och tillsammans. Vi arbetar med skrivövningar, textsamtal i grupp och diskussioner där vi kopplar skrivövningarna till de mer teoretiska föreläsningarna.

Det ingår också en litteraturvetenskaplig del där vi läser och diskuterar text. Vi inspireras av kritiskt teori för att nyfiket ta till oss litteratur och samtidigt avslöja dess maktmekanismer. Vi blandar poesi, prosa, dramatik och essä, äldre texter och nyskrivna texter. Hela tiden försöker vi arbeta med en feministisk-, antirasistisk-, queer- och klassmedveten analys, där kritisk teori tillsammans med dina och resten av klassens erfarenheter lägger grunden till läsningen.

Under kursens första år får du skrivuppgifter att göra på egen hand mellan träffarna. På fortsättningsåret Projektåret skriver du istället på ett eget, självvalt projekt. Projektåret ger också möjlighet att i genom föreläsningar och undersökande samtal få fördjupad kunskap kring hur makt, språk och litterär form kan hänga samman.

Varmt välkommen med din ansökan! Sista dag att söka inför kursstart HT-20 är 18e maj.

Få mer info och sök här:http://kvinnofolkhogskolan.se/kurser-ansokan/feministiska-studier/your-silence-will-not-protect-you/

https://kvinnofolkhogskolan.se/silence-will-not-protect-projektaret/

Du kan söka både till Your Silence Will Not Protect Yous första år och till Projektåret samtidigt (om du tror att båda kurserna kunde passa dig). Det ökar chanserna att du kommer in på någon kurs. Men ange en prioriteringsordning då du inte kan antas på båda kurserna samma läsår.

Kontaktperson: katja.timgren(at)kvinnofolkhogskolan.se

När: 18 maj 2020 23:58 - 18 maj 2020 23:59

Var: Kvinnofolkhögskolan Första Långgatan 28B, / Göteborg

Arrangör: Your Silence Will Not Protect You