INGA nazister på våra gator!


STÅ UPP MOT NAZISMEN - MOTDEMONSTRERA MOT NMR PÅ FÖRSTA MAJ!

Nyligen publicerades uppgifter om att nazistiska Nordiska Motståndsrörelsen, NMR, kommer att flytta sin årliga hatdemonstration på första maj från Kungälv till Uppsala. Tidigare år har modigt folk samlats i bl.a. Kungälv för att stå upp mot nazismen och visa att den förskräckliga ideologin och det hatet inte har någon plats i vårt samhälle. Nu måste vi i Uppsala göra samma sak.

Det är fortfarande oklart exakt var i Uppsala demonstrationen kommer att ske, och hur polisen kommer att agera. Vi finner det dock viktigt att vi kraftsamlar redan från start, så att vi kan vara så många som möjligt som står för ett annat samhälle än det som nazisterna förespråkar - nämligen ett samhälle som präglas av kärlek och medmänsklighet, inte av hot och hat.

DETTA ÄR INGET PARTIPOLITISKT EVENEMANG UTAN ALLA UPPSALABOR BJUDS IN TILL ATT DELTA.

Vi kommer att genomföra en icke-våldsam motdemonstration mot nazisterna som färdas på våra gator. Det är väldigt viktigt att det är just icke-våldsamt, då annat endast ger nazisterna mer uppmärksamhet.

MER INFO KOMMER SNART.

Artikel om NMR:s demonstration finns att läsa här: https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/wPLqvd/nazister-flyttar-demonstration-till-uppsala

När: 1 maj 2020 08:00 - 1 maj 2020 22:00

Var: Uppsala / Uppsala

Arrangör: Grön Ungdom Uppsala län