Livesändning: Ett samhälle i kris – vad gör vi nu?


Det här samtalet sänds på Stadsbibliotekets Facebooksida, torsdag 16 april 16.00. Du kommer också kunna se samtalet i efterhand här: https://bibliotekuppsala.se/web/arena/anvand-biblioteket-hemifran

Redan nu börjar vi se effekterna av coronakrisen. Tusentals har dött världen över, sjukvården är ansträngd till det yttersta. Samtidigt tvingas företag till avskedanden och permitteringar, och ekonomer varnar för en kommande depression. En grundläggande funktion för den moderna staten är att skydda sin befolkning. Hur väl rustad är den svenska välfärdsstaten att svara på coronakrisen? Varför har Sverige valt en strategi som skiljer sig från de flesta andra länder? Vilka politiska möjligheter öppnar coronakrisen för – ytterligare privatiseringar, minskad internationell rörlighet, ett nytt övervakningssamhälle eller välfärdsstatens återkomst?

Välkommen att lyssna på Joakim Palme, professor vid statsvetenskapliga institutionen och Jenny Andersson, professor vid institutionen för idé- och lärdomshistoria, båda Uppsala universitet, i ett digitalt samtal med med Leonidas Aretakis, journalist.

Samarrangör: Statsvetenskapliga institutionen, Uppsala universitet

När: 16 april 2020 16:00 - 16 april 2020 17:00

Var: / Digital

Arrangör: Stadsbiblioteket i Uppsala