En klimatplan som håller? Offentlig ·


PANELSAMTAL SKJUTS UPP

På grund av rådande läge har några av våra medverkande behövt lämna återbud till panelsamtalet 17 mars. Vi har därför i samråd med paneldeltagarna valt att istället genomföra ett helt webbsänt panelsamtal onsdagen den 15:e april kl 18-20.

Intresset för eventet har under de senaste dagarna växt stadigt, vilket så klart är fantastiskt! Vår förhoppning är att ännu fler följer sändningen om tre veckor, så hjälp oss gärna att sprida eventet. För är det något som är klart i dessa tider av osäkerhet, så är det att klimatet inte kan vänta, vi måste fortsätta vårt arbete med oförändrad kraft! Förutsättningar förändras och då gäller det bara att vi hittar nya former.

Vi tar också fasta på att samhället och miljontals aktörer av olika slag just nu agerar snabbt och resolut i en krissituation - det bådar gott för klimatomställningen.

Vi ses på webben den 15:e april kl 18.00! Mer information om sändningen kommer inom kort.

Samtalet kommer även att kunna ses på vår YouTube-kanal i efterhand. Du hittar vår kanal här: https://www.youtube.com/channel/UCx5mFtvgmVZ0aCng1sSp0xw

Ett panelsamtal om regeringens klimatpolitiska handlingsplan.

Innan årsskiftet presenterade regeringen Sveriges första klimatpolitiska handlingsplan. Under maj och juni ska riksdagens utskott behandla regeringens förslag; Vilka styrkor och möjligheter ser klimatrörelsen med planen? Vilka förbättringsområden är nödvändiga för att planen ska svara mot aktuell klimatvetenskap, mot Parisavtalet och våra egna klimatmål? Är klimathandlingsplanen genomförbar?

Medverkande: Eva Svedling - Statssekreterare för klimat- och miljöminister Isabella Lövin Karin Bäckstrand - Ledamot i Klimatpolitiska rådet Johan Falk - Huvudförfattare och initiativtagare till Exponential Roadmap Ola Hansén - Senior rådgivare hållbar energi och klimat WWF

Moderator: Johanna Sandahl - Ordförande Naturskyddsföreningen

Datum och tid: 15 April, 18:00 - 20:00

Program: 18.00-20.00 Presentation av regeringens klimathandlingsplan och klimatpolitiska rådets granskning, med efterföljande panelsamtal.

Eventet kommer att livesändas på Klimatriksdagens YouTube-kanal.

Stöttande organisationer: Klimatriksdagen, Naturskyddsföreningen, Svensk Mat- och Miljöinformation (SMMI), WWF, Södertörns Miljö- och Utvecklingsförening (SMUF), Medveten Konsumtion, Omställningsnätverket, Föräldravrålet, Global Utmaning, We Don't Have Time, Klimataktion

När: 15 april 2020 18:00 - 15 april 2020 20:00

Var: Endast Virtuellt / Digital

Arrangör: Klimatriksdagen