Hotet mot kvinnojoursrörelsen


Kvinnojoursrörelsen är en grundbult i den feministiskt rörelsen. Den senaste tiden har flera kommuner låtit privata företag konkurrera med ideella kvinnojourer om att driva skyddande boenden. Resultatet är en undanträngningseffekt av kvinnojourer med lång erfarenhet och kompetens av att möta våldsutsatta kvinnor och erbjuda skyddat boende. Dessutom med en osäker finansiering. Hur säkrar vi kvinnojoursrörelsen framtid?

Medverkande: Jenny Westerstrand, ordförande Roks - mot mäns våld mot kvinnor Camilla Skyttman, styrelseledamot Unizon Maja Arhman, Stockholms Tjejjour Anna Rantala Bonnier, gruppledare Feministiskt initiativ Stockholm i socialnämnden

Lokal: Sandlersalen, plan 1

OBS! FRI ENTRÉ 💜

Samtalet är en del av Feministiskt Forum 2020. Du hittar mer info om forumet: https://www.facebook.com/events/498007457731900/

När: 28 mars 2020 15:00 - 28 mars 2020 15:45

Var: ABF Stockholm Sveavägen 41 / Stockholm

Arrangör: Feministiskt Forum Stockholm