Feminists of color & artistic practice


Tongivande (och) kreativt verksamma svenska feminister som rasifieras som icke-vita deltar i ett panelsamtal om konstnärliga praktiker. Hur arbetar vi? Vad inspireras vi av? Vilket motstånd möter vi? Och, hur kan vi genom våra praktiker försöka uppnå förändring i samhället?

Tillsammans med Arazo Arif och Parasto Backman har Stockholms Kvinnohistoriska påbörjat en samtalsserie där olika gäster bjuds in. I våras fyllde vi Ö2, nu tar vi samtalet vidare.

Lokal: Z-salen, plan 1

OBS! FRI ENTRÉ 💜 OBLIGATORISK ANMÄLAN

MEDVERKANDE

Arazo Arif är poet, manusförfattare och multimedial konstnär. Aktuell med kritikerrosade debutdiktsamlingen "mörkret inuti och fukten" (Albert Bonniers). Hon driver även podcasten Looney Talks, om kreativitet och psykisk ohälsa.

Parasto Backman är grafisk formgivare, senior lektor på Konstfack och driver studio i eget namn. Hon arbetar främst inom kultursektorn och blandar självinitierade projekt med uppdrag så som Unga Klara, Bonniers Konsthall, Arkdes, Dansens Hus, Svenska Filminstitutet och Tensta Konsthall. 2017 tog hon emot Berlingpriset.

KVINNOHISTORIENS PLATS ÄR ÖVERALLT

Stockholms Kvinnohistoriska är ett innovativt museum som verkar i de offentliga och digitala rummen – utan egen permanent byggnad. Vi arbetar för att kvinnors historia och historier undersöks, förvärvas, bevaras, förmedlas och synliggörs publikt. Med publika arrangemang som samtal, visningar och utställningar ger vi plats åt kvinnohistorien där människor befinner sig i sin vardag. Samtidigt hittar och bevarar vi nya berättelser genom arkivutgrävningar och dokumentationer av vår samtid – allt medan vi undersöker vad ett museum kan vara under tjugohundratalet. Läs mer på www.kvinnohistoriska.se. Med stöd av Stockholms stad.

När: 28 mars 2020 13:00 - 28 mars 2020 14:30

Var: ABF Stockholm Sveavägen 41 / Stockholm

Arrangör: Feministiskt Forum Stockholm och Stockholms Kvinnohistoriska