Söndagsfika MÄN Stockholm - "Den tindrande mannen"


Dags för årets andra söndagsfika där vi träffas gamla som nya deltagare och diskuterar ett aktuellt ämne kopplat till män och maskulinitet. Temat denna gång är relationsbygge och dejting, i ära av Alla Hjärtans Dag.

Kärlek, romantik och familjebildning har länge varit en hörnsten i människors kulturer. På senare år har dejtingscenen tagit en ny vändning med introduktionen av dejtingsajter och dejtingappar. Mycket har skrivits om män och kvinnors olika sätt att knyta kärleksrelationer, och ser man på statistik från Tinder finns det skillnader i beteende även där. Exempelvis swipar kvinnor höger 14% av tiden, och män 46%. Det omvända kan gälla när det handlar vem som styr om det blir en matchning eller inte.

Vissa menar att appar som Tinder gjort dejtingscenen än mer ytlig, samtidigt som den liknats vid en spelplan med stenhård konkurrens och nyckfulla, till och med falska, spelare. Kan den samtidigt expandera kvinnors sexuella frigörelse? På vilket sätt kan appar och sajter hjälpa oss att skapa relationer, och på vilket sätt kan det vara ett hinder? I ett samhälle som misstänkliggör singeln, hur ska vi hantera känslor av rejektion? Dessa och många fler funderingar samtalar vi om på fikan sön 23 feb. Varmt välkomna!

Plats: Brygghuset, Studiefrämjandets lokaler, Norrtullsgatan 12N (nära Odenplan) Tid: kl 13.00 - 15.00 Anmälan: Attenda FB-eventet, eller mejla till sthlm@mfj.se.

OBS! Öppen för alla personer oavsett kön eller medlemskap!

Ett samtalsmöte i samarbete med Studiefrämjandet.

Datum och teman för vårens söndagsfikor:

Sön 29 Mars - Mansbebisar Internationella kvinnodagen 8 mar: Mannen och barnsliga återvändsgränder

Sön 26 April - Moder jord och Fader vadå? Jordens dag 22 apr: Kollektivt ansvar, män en oanad resurs?

Sön 31 Maj - Den manliga överkroppen. Vassruggen och playan? Sommar och sol, tillräckligt snygg? Om kroppsideal vi aldrig lever upp till.

MÄN är en feministisk organisation som arbetar för en jämställd värld utan våld. Vi välkomnar medlemmar av alla kön!

När: 23 februari 2020 13:00 - 23 februari 2020 15:00

Var: Studiefrämjandet Stockholms Län Norrtullsgatan 12 N, T-bana Odenplan / Stockholm

Arrangör: MÄN Stockholm och Studiefrämjandet Stockholms Län