OM DET QUEERA I KONSTEN


Kläder, motivval, blickar, kroppar och landskap – i konsten kan oväntade verk tolkas som queera. När samtiden förändras kommer ibland nya berättelser fram som inte kunde lyftas upp under sin samtid. Idag kan vi öppet prata om homosexualitet, transfrågor och alternativa sätt att leva, något som möjliggör en ny blick på konsten. En presentation av konstnärer och konstverk i historien som idag kan tolkas som queera.

Föreläsningen ingår i museets entrébiljett. Begränsat antal platser. I samarbete med Folkuniversitetet. Queer onsdag Första onsdagen i månaden är det queer onsdag på Stadsmuseet.

QUEER ONSDAG ons 5 feb Tid: 18.00 – 19.00 Var: Foajén

När: 5 februari 2020 18:00 - 5 februari 2020 20:00

Var: GÖTEBORGS STADSMUSEUM Norra Hamngatan 12 / Göteborg

Arrangör: GÖTEBORGS STADSMUSEUM