Tejiendo Feminismos- Handarbete & Feminism


Bienvenidxs al taller de tejidos y feminismo con Aktivista Feminista! Välkomna till handarbete och feminism med Aktivista feminista!

El proposito del taller es unir mujeres y personas trans, para tejer y converzar sobre feminismos, al mismo tiempo tener un taller para ayudarnos entre todes para aprender a tejer. Hay muchos colectivos feministas en Latinamerica que trabajan con diferentes tipos de tejidos donde por ejemplo se ha usado para hacer artesanias con las mujeres que han sido asesinadas por sus parejas en muchos lugares. Muchas veces se han hecho workshops para aprender a conocer tejidos andinos y la importancia del tejido globalmente.

Syftet med träffarna är att samla kvinnor och transpersoner, för att handarbeta och prata om feminism. Samtidigt att skapa träffar för att hjälpa varandra och lära varandra handarbete och tekniker. Det finns en del feministiska kollektiv i Latinamerika som arbetar med olika typer av handarbete och teman, som bland annat genom att skapa konst för att minnas kvinnorna och transpersonerna som har mördats pga det patriarkala samhället. Det har även funnits workshops för att lära känna handarbete från andra delar av världen samt hur viktigt detta har varit för många urfolksgrupper runt om i världen.

La junta es separatista para mujeres y personas trans. Träffen är separatistisk för kvinnor och transpersoner.

Todo tipo de queques y cosas para comer y compartir son bienvenides! Allt typ av kakor och mat är välkommen som vi kommer att dela med varandra.

OBS! Eventet är för ALLA kvinnor och transpersoner! ej cis-män! Barn är välkomna!

AFK ARBETAR MED TOLKNINGSFÖRETRÄDE.

Bienvenidxs! Välkomna!

Aktivista feminista är ett Malmöbaserad kollektiv för rasifierade kvinnor och transpersoner i Sverige. Aktivista feminista har även öppna evenemang för alla kvinnor och transpersoner. Kollektivet har som grund, dekolonial feminism, urfolksrättigheter, queerrättigheter, antirasism, antikapitalism, antiimperialism och antifascism. Aktivista feminista es un colectivo autoconvocado en Malmö para mujeres y personas trans que son racializadas en Suecia. Aktivista feminista tiene tambien eventos abiertos para todxs lxs personas trans y mujeres. El colectivo tiene como base el feminismo decolonial, derechos a pueblos indigenas y originarios, derechos LGBTQ+ , antirasismo, anticapitalismo, antiimperialismo y antifascismo.

Arrangeras i samarbete med ABF

När: 2 februari 2020 17:00 - 2 februari 2020 19:00

Var: Amalthea Bokkafé Kristianstadsgatan 41c / Malmö

Arrangör: Aktivista Feminista, ABF