Light4Defenders – Ljusmanifestation för världens miljöförsvarare


TÄND ETT LJUS FÖR VÄRLDENS MILJÖFÖRSVARARE 10 DECEMBER!

Det kan tyckas självklart att få stå upp för naturen. Men det är det inte.

Varje vecka dödas minst tre miljöförsvarare i världen. Trakasserier, hot och våld mot miljöförsvarare ökar också. Och det här är en del av en global trend där civilsamhällets demokratiska utrymme krymper. Fler måste få upp ögonen för det här problemet!

Därför ordnar Naturskyddsföreningen den 10 december en ljusmanifestation i Kungsträdgården i Stockholm. Där kommer vi bland annat att tända ljus, läsa upp namnen på alla de miljöförsvarare som mördats under 2019, och hålla en tyst minut för dem.

Syftet med manifestationen är att uppmärksamma miljöförsvarares utsatta situation, så att vi kan vända den här fruktansvärda utvecklingen och få ett slut på våldet mot dem som står upp för naturen!

Tid: Tisdag 10 december kl. 16.00
Plats: Kungsträdgården (vid norra sidan av dammen), Stockholm Kostnad? Gratis! Ljus finns på plats

Light4Defenders

Några av de som kommer att tala vid manifestationen är Carmen Blanco Valer, urfolksaktivist, Anna Tibblin, generalsekreterare We effect, och Johanna Sandahl, ordförande för Naturskyddsföreningen.

PS 1. Har du inte möjlighet att vara med på ljusmanifestationen i Stockholm? Då uppmanar vi dig att delta digitalt genom att tända ett ljus och lägga upp ett foto på det i sociala medier den 10 december med hashtaggen #Light4Defenders

PS 2. Flera av Naturskyddsföreningens kretsar kommer att anordna samma typ av ljusmanifestationer runtom i landet, bland annat i Mora och Ludvika. Läs mer på vår webb!

Du hittar mer information på vår webbplats: https://www.naturskyddsforeningen.se/nyheter/sahar-kan-du-stotta-varldens-miljoforsvarare-tand-ett-ljus-den-10-december

När: 10 december 2019 16:00 - 10 december 2019 17:00

Var: Kungsträdgården Hamngatan / Stockholm

Arrangör: Naturskyddsföreningen