Jacqueline Woodson - i samtal med Amie Bramme Sey


Vi välkomnar Lavas målgrupp 14-25 år, samt alla andra intresserade, till detta författarsamtal Under Fontänen på Sergels torg.

Möt ALMA-pristagaren Jacqueline Woodson i samtal med journalisten Amie Bramme Sey.

Woodson är en amerikansk författare, född 1963 och bosatt i Brooklyn. Hennes författarskap omfattar drygt trettio titlar; från romaner till lyrik och bilderböcker. Hon skriver ofta om ungdomar i gränslandet mellan barndom och vuxenliv, oftast med ett kvinnligt perspektiv.

Rasism, segregation, ekonomiska orättvisor, social utsatthet, fördomar och sexuell identitet är återkommande teman. Hennes mest hyllade bok, och den första att utkomma på svenska, är den flerfaldigt prisbelönade självbiografin Brun flicka drömmer (Natur & Kultur 2018).

Samtalet sker på engelska.

Lava i samarbete med Natur & Kultur.

Fri entré

När: 12 november 2019 17:30 - 12 november 2019 18:30

Var: Under Fontänen Sergelarkaden 12 / Stockholm

Arrangör: Bibliotek i Kulturhuset Stadsteatern och 2 andra