Att vara människa i den artificiella intelligensens tid


Vi står mitt i den största förändringen i mänsklighetens historia. Artificiell intelligens är här och det är dags att på allvar fundera på vad som händer den dag maskinerna kommer ikapp den mänskliga intelligensen. Max ”Mad Max” Tegmark kommer till Aula Medica för att prata om framtiden. Välkommen att diskutera frågor om AI och etik. Framtiden med artificiell intelligens är här, men hur ser vi till att den framtiden blir så positiv som möjligt? Kommer AI en dag att bli smartare än oss människor? Och vad händer då? Hur bygger vi AI som kan hjälpa snarare än stjälpa? Hur är det att vara människa i den artificiella intelligensens tid? Står vi verkligen inför en superintelligens som kan förgöra oss om vi inte är varsamma med hur vi hanterar den?

Max Tegmark är professor i fysik vid Massachusetts Institute of Technology i Boston, USA. Han har kallats ”världens smartaste svensk”, varit värd i Sommar i P1 och är en av de mest citerade forskarna i världen. I sina föreläsningar och i sina böcker undersöker han livets riktigt stora frågor.

Seminariet modereras av Paulina Modlitba, som har en bakgrund inom teknik, bl a från MIT. Hon har länge arbetat för att driva på innovation, förändring och digitalisering i olika form och sammanhang.

När: 23 oktober 2019 18:00 - 23 oktober 2019 20:00

Var: Aula Medica, Nobels väg 6, Solna / Stockholm

Arrangör: Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA)