Att läsa Jordens fördömda i fascismens tidevarv


Med America Vera-Zavala, Adrián Groglopo, Fatima Doubakil och Maimuna Abdullahi.

Många har frågat sig om vi inte lärt oss något av historien. Fascister väljs in i parlamenten och politiker stänger gränserna. Tidskriften MANA vill lära av historien och utgår därför i sitt senaste nummer ifrån Frantz Fanons klassiska verk Jordens fördömda. Temat för numret och samtalet är extremisering och exkludering – hur kan vi förstå rasismens exkluderingsprocesser rent historiskt och idag? Vilka verktyg används idag för att misstänkliggöra, kontrollera och disciplinera människorättsaktivister? Hur bör motståndet organiseras?

Arr: Tidskriften Mana

När: 28 september 2019 11:00 - 28 september 2019 11:30

Var: Världskulturmuseet / Göteborg

Arrangör: Göteborgs Litteraturhus och 2 andra