Orlando


Titta dig i spegeln. Vad ser du? En kvinna? En man? Eller bara en människa? Kanske behöver du vara både kvinna och man för att vara människa - en hel människa.

Följ med oss på en gender bender-resa där tiden rinner i väg genom 500 magiskt intensiva år fyllda av kärlek, lekfullhet, lust, poesi, död och återfödelse. Kärleken upplöser tid och rum i Virginia Woolfs storslagna klassiker om poeten och adelsmannen Orlando – som bär alla tider, åldrar och kön inom sig. Dessutom i en helt ny översättning av Sara Stridsberg.

Omtalad för de mest välsvarvade ben en adelsman någonsin har stått på börjar Orlando sin tidsresa på 1500-talet som Drottning Elizabeths ögonsten. Det råder inte något tvivel om hans kön, trots att tidens mode gör sitt för att dölja det. Efter århundraden av sökande rusar Orlando rakt in i vår tid, och på Hipps stora scen formar musiken och teatermagin en helhet till Orlandos världar.

Av

Virginia Woolf Kostnad

175 - 470 kr Ålder

Rekommenderas från 15 år Längd

2 timmar 30 minuter Förlag: Nordiska ApS (bearbetning), Colombine Teaterförlag (översättning).

När: 14 september 2019 18:00 - 14 september 2019 20:30

Var: Malmö Stadsteater / Malmö

Arrangör: Malmö Stadsteater