Våra rättigheter under attack – Our rights are under attack


🏳️‍🌈RFSU at Pride House!🏳️‍🌈

During the last years we have seen an increase in mobilizing against sexual and reproductive rights and lgbtq rights, both in Europe and in the US. In this seminar you get to know more about what the organizing against our rights looks like. What is Agenda Europe and how do they work against the right to abortion and trans rights? With which methods are abortion rights and lgbt rights being opposed in the US? And what does it look like in Sweden? What negative impact on our rights can we expect from the right wing extremism here and what are the so called ”midwives’ lawsuits” really about?

PÅ SVENSKA:

Under de senaste åren har vi kunnat se en ökad mobilisering mot sexuella och reproduktiva rättigheter och hbtq-rättigheter, både i till exempel Europa och USA. I det här seminariet får du veta mer om hur organiseringen mot våra rättigheter ser ut. Vad är Agenda Europe, och hur arbetar de mot bland annat aborträtten och transpersoners rättigheter? Med vilka metoder motarbetas rätten till abort och hbtq-rättigheter i USA? Och hur ser det ut i Sverige? Vad innebär högerextremismen här för våra rättigheter och vad handlar egentligen de så kallade "barnmorskemålen" om?

Seminariet är på engelska.

När: 31 juli 2019 13:00 - 31 juli 2019 14:30

Var: Pride House, Clarion Hotel Stockholm, Ringvägen 98 / Stockholm

Arrangör: RFSU