Stoppa utbyggnaden av Preemraff i Lysekil!


(Det här är ett ställningstagande och inget fysiskt event. Det schemaläggs en gång i månaden för att hålla liv i frågan.)

Trots det akuta läget för klimatet fick Preem tidigare i våras tillstånd att bygga ut oljeraffinaderiet Preemraff i Lysekil. En utbyggnad som skulle innebära att verksamhetens koldioxidutsläpp dubbleras. Det skulle göra Preemraff till den anläggning som släpper ut mest koldioxid i hela Sverige! För att stoppa de här omfattande koldioxidutsläppen har Naturskyddsföreningen överklagat mark- och miljödomstolens tillstånd till utbyggnaden av Preemraff, och nu har Mark- och miljööverdomstolen meddelat att frågan kommer tas vidare i rätten. Beslutet är en viktig delseger i kampen för minskade utsläpp!

Men än så länge är frågan inte avgjord. Nu vill vi att regeringen ska pröva fallet. Det finns nämligen en möjlighet för politikerna att förhindra utbyggnaden. Vi har startat en mejlkampanj med färdiga argument så att alla på ett enkelt sätt kan göra det tydligt för politikerna hur många vi är som säger nej till ökade utsläpp. Här kan du enkelt vara med och påverka:

www.signby.me/se/stoppa-utbyggnaden-av-preemraff-i-lysekil

Sprid gärna vidare, och bjud in alla du känner. Ju fler vi är som protesterar mot ökade utsläpp, desto större är chansen att politikerna lyssnar!

Allt gott! /Naturskyddsföreningen

Här kan du läsa mer om processen: https://www.naturskyddsforeningen.se/klimat/preem-overklagan

När: 30 juni 2019 00:00 - 30 juni 2019 23:59

Var: Naturskyddsföreningen Åsögatan 115 / Stockholm

Arrangör: Naturskyddsföreningen