Fotbollssnack med Stockholms Kvinnohistoriska: Pengar&identitet


Stockholms Kvinnohistoriska intar Trädgården för att snacka fotboll. Tillsammans med sportjournalisten och historikern Anja Gatu och inbjudna gäster lånar vi strålkastarna från fotbollsplanen och riktar ljuset mot tre brännande teman kopplade till damfotbollen – kärlek & hat, pengar & identitet samt klass & ursprung.

Pengar & identitet — Söndag 16 juni kl. 13.30. Matchen Sverige–Thailand startar kl. 15.

Efter en lång period av osäkerhet börjar många damallsvenska föreningar få ordning på sin ekonomi. Den svenska damfotbollen har hittat en identitet och ett varumärke som står för mångfald, öppenhet och socialt ansvarstagande. Fler sponsorer börjar hitta till sporten och utvecklingen ser likadan ut på många håll i Europa. Samtidigt som sponsorerna och fansen hittat damfotbollen kämpar spelarna på olika sätt för bättre villkor, genom strejk, landslagsbojkotter, diskriminerings-anmälningar och fackligt arbete. Varför tillåts olika lön för lika arbete när det handlar om fotboll?

Gäster: Karolina Westberg, fd. landslagsspelare som vunnit VM-silver, EM-silver och fyra SM-guld. Vice ordförande i FC Rosengård. Anette Börjesson, fd. landslagsspelare som spelat 70 landskamper och vunnit EM-guld. Mattias Melkersson, idrottsvetare vid Malmö högskola med fokus på genus, identitet och varumärken inom fotboll.

Fri entré och 18-årsgräns – barn upp till 12 år följer med i vuxens sällskap!

Fler fotbollssnack:

Fotbollssnack med Stockholms Kvinnohistoriska: Hat & kärlek

Tisdag 11 juni kl 16.30. Matchen Chile-Sverige startar kl. 17.30.

Fotbollsnack med Stockholms Kvinnohistoriska: Klass & ursprung Torsdag 20 juni kl. 19.30. Matchen Sverige-USA startar kl. 21.

Med stöd av Stockholms stad.

När: 16 juni 2019 13:30 - 16 juni 2019 17:00

Var: Trädgården Hammarby Slussväg 2 / Stockholm

Arrangör: Stockholms Kvinnohistoriska