Women's corner om Fogelstad


Välkommen till Women's corner 14 juni om Fogelstad med Lotta Grut och Anna-Lena Hemström

Fredag 14 juni 13.00-14.00 Studion, Sergels torg 3, i utställningen Kvarterets kvinnor

"Vilka var de, kvinnorna som studerade här och vad ville kvinnorna i ledningen med sin skola?" Dramatikern Lotta Grut har tillsammans med skådespelaren Anna-Lena Hemström skrivit manus till en föreställning om Sveriges första kvinnliga medborgarskola – Fogelstad. Där får du möta den excentriska godsfröken, gynekologen, riksdagskvinnan och rektorn, den banbrytande författaren och den utskällda konstnären.

Samtalet handlar om ett stycke kvinnohistoria som blivit aktuellt igen genom uppropet att rädda godset Fogelstad, som hotas av försäljning. Hur var det att arbeta fram manus och att gestalta några av de kvinnor som studerade där? Hur gör man historia relevant i vår samtid? Om andan faller på avslutas samtalet med en liten scen ur föreställningen.

Fredagsvärd: Lina Thomsgård, chef Stockholms Kvinnohistoriska, som bland annat grundat Rättviseförmedlingen, varit programledare för Kobra och som gett ut antologin En annan historia.

Om Women’s corner: Lyssna till en eller flera kvinnors berättelse. Ta mikrofonen och berätta din! Under ett antal fredagar bjuder vi in till samtal där personer berättar sin historia och om händelser som gjort avtryck i deras liv – och samhället. En del av utställningen Kvarterets kvinnor.

I samarbete med Stockholms Kvinnohistoriska.

Pris: 40 kr. I biljettpriset ingår entré till utställningen och samtalet. Fri entré för dig under 26 år.

Studion, Sergels torg 3

Läs mer om utställningen: http://kulturhusetstadsteatern.se/KonstDesign/Evenemang/2019/Kvarterets-Kvinnor/

Välkommen!

När: 14 juni 2019 13:00 - 14 juni 2019 14:00

Var: Kulturhuset Stadsteatern / Stockholm

Arrangör: Kulturhuset Stadsteatern och Stockholms Kvinnohistoriska