Vad säger européer om migration i sociala medier?


Please scroll down for English

Europa delar en yttre gräns, men debatter och samtal om migration är oftast nationella. I alla EU:s medlemsstater är migration ett viktigt tema inte minst i sociala medier. Och även om det man delar oftast har en stark lokal koppling, så finns det flera gemensamma nämnare mellan hur samtalen förs i de 28 medlemsstaterna.

Studien ”Migration Narratives in Europe – A Social Media Intelligence Study”, genomförd av företaget Bakamo.Social analyserar vad européer säger och delar om migration i sociala medier. De har använt sig av en ny metod som de kallar ”social media listening” och i över ett år (augusti 2017-juli 2018) utvärderat 45 miljoner kommentarer i sociala medier, ca 10 000 kommentarer per europeiskt land. Sverige sticker ut som landet med flest inlägg på temat migration. Studien definierar fem teman som återkommer i alla 28 medlemsländer. Ta del av studiens resultat och en diskussion med svenska ledande experter.

Medverkande: Kata Füge, analytiker av sociala medier på Bakamo.Social Lisa Pelling, utredningschef på tankesmedjan Arena Idé Therese Lindström, chef för Fores program Migration och integration Widar Andersson, politisk chefredaktör för Folkbladet och tidigare riksdagsledamot (s)

Språk: engelska Tid: 12-13.30 (lunchmacka och registrering från kl. 11.30). Fritt inträde, men begränsat antal platser. Anmäl att du kommer för att boka din plats här: https://simplesignup.se/event/153023

Samtalet leds av Maja Dahl, programledare podden Människor & Migration

Arrangemanget är ett samarbete mellan Friedrich-Ebert-Stiftung for the Nordic Countries, Kulturhuset Stadsteatern och Arena Idé.

------English-------

Seminar: Wednesday, 12th June, 12:00-13:30 (lunch sandwich & registration from 11:30) Language: English Place: Under Fontänen, Sergels torg, Stockholm. Free admission, but obligatory registration. Book your place here. https://simplesignup.se/event/153023

What do Europeans say about migration on social media? Europe shares a common external border, however, debates and conversations about migration are often held on national level. In all European member states migration is an important topic, not least, on social media. Although posts often have a strong local connection, conversation share several common characteristics across the 28 member states.

The study “Migration Narratives in Europe – A Social Media Intelligence Study” by Bakamo.Social analyses what Europeans say and share about migration on social media. Using innovative research methodology called “social media listening”, the authors evaluated 45 million comments in social media in the course of a year (August 2017-July 2018) accounting to approximately 10.000 comments per European country.

Sweden stands out as the country with the most posts on migration. As the first EU-wide media analysis covering all 28 EU member states, the authors identify common narratives and discourses on migration with their innovative research approach. Join the presentation of the study’s results and a discussion with recognized Swedish experts.

Participants: Kata Füge, social media analyst at Bakamo.Social Lisa Pelling, head of research at the think tank Arena Idé Therese Lindström, head of Fores program on migration and integration Widar Andersson, political editor at Folkbladet

The conversation is led by Maja Dahl, program leader of the podcast “Människor & Migration”

The event is a cooperation between Friedrich-Ebert-Stiftung for the Nordic Countries, Kulturhuset, Stadsteatern and Arena Idé.

Find a short movie about the study here. https://www.youtube.com/watch?time_continue=84&v=6OE-ffNa3oE

När: 12 juni 2019 11:30 - 12 juni 2019 13:30

Var: Under Fontänen Sergelarkaden 12 / Stockholm

Arrangör: Friedrich Ebert Stiftung Nordic Countries och 2 andra